Çeviri

Sayfalar

Kim Kimdir Semineri

                             



Kim  Kimdir seminer programının kişiye kazandırdıkları nelerdir?

  

  • Farkı fark etmemizi sağlar

İnsanoğlu birbirinden farklı özelliklere sahiptir. Farklılıklar kadar, benzerlikler de vardır. Ancak sorunlar daha çok farklılıklarla ilgili olur; çatışmalar, kavgalar… İnsanlar, kendine benzer kişilerle olmak isterken, farklı olanı reddeder. Oysa ki bizi geliştirecek olan, zenginleştirecek olan farklılıklardır. Çevremizdeki insanlarla olan farklılıklarımızı anlamak, sürekli bir ilerlemeye sebep olur. Çünkü insan farkı fark ettiğinde, kendi ihtiyaçlarını görmeye başlar.


  • Farklılıkları yönetmemizi sağlar

İnsanlarla farklı olmamızda sorun yoktur. Önemli olan bu farklılıkları yönetebilmektir. Kimi çok konuşur kimi az… Kimi hızlıdır kimi yavaş… Kimi hep eğlencede kimi acıların çocuğu… İstekler birbirinden farklı ve farklı istekleri olan insanlarla bir arada yaşamak zorundayız. İş yerinde, evde, okulda, pazarda, sokakta, otobüste, vapurda, trafikte… Kısacası her yerde… Tüm insanları yönetemeyiz ama farklılıkları yönetmeye başladığımızda, bunu da başarmış oluruz.

 

  • Algılama ve aktarma kalitemiz artar

Yaşamın toplamı algılama ve aktarmadır. Nefesi içine çekmekle başlayan bir öykü hayat… Sonu belli olmayan sahnede birçok şey öğrenmek zorundadır insan. Ve tüm öğrenmeler, algılama ile başlar. Gerçeği algılayan gerçeği aktarır. Güzeli algılayan güzeli… Yanlışı algılayan yanlışı aktarır. Çirkini algılayan çirkini… Algıladıkları sahte ve boş ise yaşamı da sahtelikler üzerine olacaktır. Her insanın, algılama ve aktarma stili bellidir. Bunun farkına vardığımızda, kaliteli algıma ve aktarma için sebep oluşturmaya başlarız. Nasıl bir algıya sahibim? Aktarımlarım ile ilgili avantajlar ve dezavantajlar ne olabilir? Daha iyi olmak için ne yapabilirim? Çevremdeki insanlar benden farklı nasıl algılıyor? Aynı şeye bakıp farklı şey görmemizin sebebi bu farklılıklar olabilir mi?



  • Bilinçli seçimler yapabilir oluruz

Düşünebilme kabiliyetine sahip tek canlı insan… Peki neden, bunu hiç düşündük mü? Hayatı doğru, güzel yaşamak için, irdelemeye ihtiyacı var insanın. İrdeleyebilmek için ise bilinç açıklığına… Bilincin olmadığı yerde, seçim yapmış olmuyoruz. Egomuz tarafından yönetiliyoruz. Yönetici koltuğunda kim var; ego mu bilinç mi? Bu sorunun cevabı, aslında kişinin yaşam kalitesi ile ilgili çok şey anlatıyor. Kararlarıyla, kararların nihai sonuçlarıyla…

Mutluluğa, başarıya götüren kararlar, bilinçli seçimlerle mümkündür.


  • Düşünme kabiliyetimiz artar

Zeki insan olmanın yolu, düşünebilmekten geçer. Bir konuda ne kadar düşünebiliyorsa insan, o kadar zekidir. Dolayısı zeka, birilerine verilip, birilerinin mahrum bırakıldığı bir şey değildir. Zihnin çalışma sistemini bilmek, zeki olmanın stratejsini de verir.




  • Güçlü ve başarılı ilişkiler kurmamıza yardımcı olur

İnsanların birbirine anlayışlı olması, birbirini anlaması ile mümkündür. Birbirimizi anlamak için ise insanın yaradılış yasalarını bilmek gerekir. Ona göre buna göre değişmeyen… Yeryüzündeki tüm insanlarda aynı çalışan algılama, aktarma, düşünme prensiplerini bilmek… O zaman birbirimize karşı daha anlayışlı daha sabırlı olabiliriz. Çevremdekilerin davranışları, aslında benimle ilgiliymiş, diyebilmek için... Kim Kimdir?..

 

  • İş hayatındaki verimliliği artırır

Çalışma hayatındaki en yorucu iş, çalışma arkadaşlarını anlamaya çalışmaktır aslında. “İş beni yormuyor, insanlar…” diye devam eden konuşmaları sık duyarız. İnsanlar, birbirleriyle uğraşırken, büyük enerji kaybeder. Bu durum, bir iş yeri için büyük kayıptır. İki kişilik işlerin, dört kişi ile bitirilememesinin sebebidir çoğu zaman… İş yeri sahibi veya çalışan, Kim Kimdir sorusunun yanıtını bulunca fayda görür.

 

  • Çocuk yetiştirirken, doğru stratejiler uygulamamıza destek olur

Çocuğu  büyütmek değil, yetiştirmektir önemli olan. Doğruyu, güzeli öğretmek... İlmek ilmek gerçeği dokumak zihnine… Onlar ne kadar sağlıklı olursa, yarınlar o kadar yaşanabilir olacak… Her çocuğun farklı bir öğrenme stili vardır. Aynı şekilde algılamayabilir. Aynı şeyden motive olmayabilir. Aynı evde, iki kardeş ama bambaşka mizaçlar… Önemli olan bizim isteklerimiz değil, isteklerimizi, onların isteği haline nasıl getirebiliriz? Bunun için önce, çocuğumu tanımam gerekir.


===

 

Deneyimsel Tasarım Öğretisi geçmiş deneyimlerle yarını şekillendiren bir gerçeklik ilmidir. Bireylerin problemlerini çözmeleri ve hedeflerine ulaşabilmeleri için ihtiyaç duydukları yöntemleri öğretir.

 

Kim Kimdirİlişkide Ustalık”Başarı Psikolojisi” programlarıyla mutlu ve başarılı olmak isteyen insanlara stratejiler sunar.

 

===

 

“Milyarlarca insan içinde, “bir” kişinin ne önemi olabilir ki?

 

Bunun cevabını o “bir” kişiye sorun!”

 

Yahya Hamurcu









You May Also Like

53 comments

  1. DTÖ öğrencisi7/7/22

    Kimse kim, deyip geçmek de bir seçim... Ama kimin kim olduğunu merak, aslında insanın kendine karşı merakı... İnsan kendini merak etmeli ki ihtiyacını tamımlasın. Kendi ihtiyacından habersiz olan insan, nasıl başkalarının ihtiyacını giderebilir ki(?) Nihayetinde tüm iletişimler, ihtiyaca yönelik kuruluyor. Ve tüm ilişkiler, iletişimden doğuyor. Herkesin insandan, insanı tanımaktan söz ettiği günümüzde, bu eğitim, söylenmeyenlere IŞIK, tutuyor... Bu eğitimle anladık ki gerçekler, ulu orta konuşulanlarda, çok dikkat çekenlerde değil; gözümüzün içine kadar girmiş olduğu için göremediklerimizde gizli. Gizemli değil, biz bakıp göremediğimiz için, gizli kalmış olanlarda... Doğru seçimler yapmamıza vesile olduğun için, teşekkürler DTÖ...

    YanıtlaSil
  2. Adsız7/7/22

    İnsan bazen kendi çocuğunu, eşini bile tanımlamakta zorluk çekiyor. Benden farklı olan insanlar farklılığı kabul edemediğimde derdimdi, öğrenip kabul edince ise dertlerime derman olduklarını anladım. Herkese tavsiye ederim👍

    YanıtlaSil
  3. Safiye7/7/22

    İnsan kendine benzeyeni iyi, farklı olanı kötü diye tanımlamış… kimi kendini tanrılaştırırken kimi de kendinden başkasını tanrılaştırmış… birisi ben en güzelim derken; diğeri çevremde güzel yok ki demiş… bir bakıma varış noktaları aynı ama stilleri farklı…
    her insan kendinden yana, aslında hayat ben ve ben olmayanlar arasında geçiyor…
    Tanımlamayı doğru yapmazsa yanlış sürüp gidiyor… sonra da nesilden nesile devam eden aynı problemler…
    Problemi deşifre edip çözebileceğimiz bir eğitim…

    YanıtlaSil
  4. Adsız7/7/22

    Herkesi tanımak bilmek çok faydalı ama insanın kendini tanıması fark etmesi , nedenini öğrenmesi harika.. farkındalığı çok yükselten bir program.. tşk ler

    YanıtlaSil
  5. Öznur Kılıç7/7/22

    İnsan zihni karşılaştığı problemlerle ilgili Yaşadığım şey ne ?
    Neden bunu yaşıyorum?
    Nasıl çözebilirim ?
    Sorularını sorarsa bir çözüme ulaşır.
    İnsanın önce kendi sonra çevresindekilerle olan yaşam kalitesini arttırmak için öncelikli olan bilgileri içeren bir eğitim...

    YanıtlaSil
  6. İnsanın kendini ve etrafındaki insanları tanıması önemli. Herşey algılamakla başlıyor..Kendini,hayatı ve insanları...Tesekkürler🌸

    YanıtlaSil
  7. Şu yazıdaki, sonunda soru işareti olan cümleler... Yani aslında düşünmemizi sağlayan "soru"lar...
    Her biri o kadar kıymetli ki!
    Her biri için birer dakikacık düşünse insan. Hatta 20 saniye düşünse... Ama düşünse sahiden.
    O zaman, bu soruların cevapları ile yarınını dizayn edebilir olacağını anlardı sahiden ♻️

    YanıtlaSil
  8. Adsız7/7/22

    İnsan sadece etrafındakileri tanımasıyla değil ilk ön kendini gerçekten tanıması ve etrafındaki insanların farklı oluşunu kabul etmesi kişiye konfor sağlamasıyla birlikte daha merhametli olup strateji üretip uyumlu oluyor olması çok kıymetli

    YanıtlaSil
  9. Adsız7/7/22

    İnsanın kendisini tanımadan, çevresindeki insanları tanımadan neyi neden yaptığını anlaması çok zor. İnsanları tanıyınca hayat gerçekten kolaylaşıyor... iyi ki bu bilgileri öğrenmişim. Çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  10. Adsız7/7/22

    insan kendisini insanla tanıyor, insandan öğreniyor. hayatta daha marifetli olmamız için insanları reddetmiyor olmamız gerekiyor. kim kimdir? bilmek yaşam kalitemizi artırıyor.

    birinin bizden farkını bilmek ve kabul etmek ilişkilerimizi toparlıyor. Bana bir kastı yokmuş böyle yaparken diye aydınlanması kızgınlıklar yerine tebessüm getiriyor hayatımıza.

    belki de insanlara burun kıvıran olmamak için onları tanımamız gerekiyordur. diğerlerini tanıyarak kendimi tanıyorum. kendimi tanıdıkça seviyorum, güçleniyorum.

    gerçekten fayda gördüğüm bir eğitim oldu. sevgiler 🌹

    YanıtlaSil
  11. Belgin7/7/22

    İlişkileri gerçek anlamda sürdürebilmek için ilişki kuracağınız insanı ve kendini iyi tanıyabileceğimiz bir eğitim.

    YanıtlaSil
  12. Belgin7/7/22

    İlişkileri gerçek anlamda sürdürebilmek için ilişki kuracağınız insanı ve kendini iyi tanıyabileceğimiz bir eğitim.

    YanıtlaSil
  13. Adsız7/7/22

    Gerçekten bir insanı tanımak ve anlamak ne kadar da kıymetli…

    YanıtlaSil
  14. Betül Taşcı7/7/22

    İnsan anlaşılabilir olmak için her defasında kendisini anlatmaya çalışır. Her anlaşılmadığında da çözümü miktarı arttırmakta görür. Kendisini/etrafındakileri tanımak için gerçek bilgiler bu seminerde var. Bu bilgiler insanın hayatını daha konforlu hale getirir. Bu konforu yaşamak için alınabilecek en iyi eğitim Kim Kimdir Semineri'dir.

    YanıtlaSil
  15. Adsız7/7/22

    Farklılıklar zenginliklerimizmiş oysa.. ne çok küskünlük, ne çok kavga, ne çok tartışma gereksiz yapılmış. Daha yolun başında insanın bunu bilerek yaşaması ne büyük konfor..

    YanıtlaSil
  16. Adsız7/7/22

    İnsan yanında yöresinde kendine benzeyenler olsun ister ama mesele şu ki, asıl benzemeyenlerle karşılaştığımızda işler nasıl yürüyecek? :)

    YanıtlaSil
  17. Yaşamımız insanlarla olduğu için tanımak zorundayız hem onları hem kendimizi.Faydali bir yazı olmuş.Teşekkurler.

    YanıtlaSil
  18. Adsız7/7/22

    İnsanı tanımak; neyi neden yaptığını anlamak, öngörmek, gerektiğinde tedbirini almak, bütün bunları hislere dayalı değil de bilgilerin çıkarımına göre yapmak kişiye çok şey katıyor...

    YanıtlaSil
  19. Rabia Bahşi7/7/22

    Herkes bir yöne döner birilerini tanıdığında ya da tanıdığını zannettiğinde. Bir kılıfa sokmaya çalışır karşısındakini. İyi biri ya da kötü biri diye tanımlar kendince. Kim Kimdir eğitimi insanın zannına göre değil, gerçeğe göre tepki vermesini sağlar. Çok güzel bir eğitim teşekkürler 🌱

    YanıtlaSil
  20. Adsız7/7/22

    Çok doğru her insan farklıdır. Ve bu farklılık her alanda kendini gösteriyor. Bizi bize anlatan, herkesin hayatında olması gereken bir eğitim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  21. Bircan Ç.7/7/22

    İnsan tanımaya başladığında karşısındakini; eşine, çocuğuna, iş yerindeki çalışanına, ortağına daha merhametli, daha sabırlı olabiliyor. Böyle olunca söylendiği dinlenir, yazdığı okunur, danışılabilir olabiliyor. Hayatında zorlu dönemlerde daha yumuşak geçişleri oluyor. Eşiyle tartışmaları, çocuğuna laf dinletmesi, çalışanına kuralları anlatması kolaylaşıyor. Doğruyu güzel yapabilenlerden olabiliyor olmak...

    YanıtlaSil
  22. Adsız7/7/22

    bu eğitimi aldıktan sonra 15 yıllık evli bir hanım "bundan önceki 14 yılımı çöpe attım, meğer eşimi tanıyamamışım" dedi-daha ne olsun

    YanıtlaSil
  23. Sümeyrak7/7/22

    Sahteyle gerçeğin, akla karanın bu kadar karıştırıldığı bir dönemde ne kadar da kıymetliydi insanı gerçekten tanımak. Neyi neden yaptığını bilmek...
    Bazen "ben insanı gözünden tanırım" derken bazen de "onu hiç tanıyamamışım" cümlesini kurabiliyor insan. Onu tanımak bu kadar zor mu gerçekten? Karşımdaki kim gerçekte. En önemlisi gelecekte kim olacak?

    YanıtlaSil
  24. Fatma7/7/22

    Tüm öğrenmelere algılamayla başlar.. Çok güzel

    YanıtlaSil
  25. Adsız7/7/22

    Farkı fark etmek… bu farkındalıkla ilerlemek; çok kıymetli…

    YanıtlaSil
  26. Farklılıkların her birinin bizim ihtiyacımız olduğunu anlamak çok güzel..

    YanıtlaSil
  27. Pınar Yenilmez8/7/22

    İnsan ancak kendini bildiğinde ve ben kimmişim dediğinde önce kendisinin farklılıklarını algıladığında ve ona odaklandığında problemleri çözülüveriyormuş. Neden ? Çünkü benim verdiğim tepkilerle karşı tarafın bana nasıl davranacağını dizayn ediyormuşum. Kendimi bana tanıtan bu semineri algılamak ve aktarmak öyle güzelmiş ki... Yüreğiniz hep neşe ile dolup taşsın🥳🍃

    YanıtlaSil
  28. Aysun Erdemir8/7/22

    Gerçekten de kim kimdir ? Çok güzel bir yazı olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  29. Adsız8/7/22

    Neden beni anlamıyorlar ? Artık şimdi cevabım var. Teşekkürler DTÖ

    YanıtlaSil
  30. Adsız8/7/22

    "Mutluluğa, başarıya götüren kararlar, bilinçli seçimlerle mümkündür."
    Mutluluğu ve başarıyı el yordamıyla, oradan buradan duyduklarımızla değil, gerçeğin yöntemiyle ulaşmak...
    Farkkılıklı fark etmek ve o farklılıklara uyum sağlamanın aslında insanın hayatına ne kadar büyük konfor sağladığını farkında olmasına destek olan...
    "Ben böyleyim" diyerek yaşayan birinin aslında hayatı kendine ne kadar zorlaştırdığını anlamamıza sebep olan bir eğitim KİM KİMDİR ? semineri...
    Farklılıkların farkındalığını ulaşmamıza vesile olan tüm hocalarımızdan ALLAH razı olsun :)

    YanıtlaSil
  31. Fatmanur8/7/22

    Herşey algılamakla başlıyor..Kendini,hayatı öğrenince Herşey daha konforlu hale geliyor. İnsanın kendini ve etrafındaki insanları tanıması önemli.

    YanıtlaSil
  32. Adsız8/7/22

    İnsan bilmediğinden korkar, ya da tanımadığına düşman olur. Kim Kimdir eğitimi bize, öncelikle kendimizi tanıtıyor, sonra da gıcık olduğumuz insanlara gıcık olma sebebimizi anlatıyor.Meğer karar verirken gerçek yerine ne çok normali seçmişiz.Mutlaka alınmalı. Çok tavsiye ederim. 🌺

    YanıtlaSil
  33. Anlayınca ne çok şey değişir...
    İyi ki denilen bir seminer 👍🏻

    YanıtlaSil
  34. Adsız8/7/22

    Karşımızdaki insanı tanımak ne büyük konfor 😊
    Vesile olduğunuz için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  35. Adsız9/7/22

    Günümüzde evliliklerin bitmesinin temel sebebi aslında bu... Gerçek anlamda tanıyamamak. İnsan hem kendini hem karşı tarafı tanıyabilse ilişkisini de nasıl sürdürebileceğini biliyor. Bu çok kıymetli...

    YanıtlaSil
  36. Adsız9/7/22

    Çikolata tadında bir hayat için İnsanı Tanımak… Süper…
    Hayatta bu tadın formülünü bilmekten daha konforlusu olabilir mi? Çok teşekkürler…

    YanıtlaSil
  37. Adsız9/7/22

    Sosyal bir varlık olan insanın her türlü amacına varmak için geçmesi gereken problemi olan çevre ilişkisini güçlendireceğini vadeden bu programı sosyal bir varlık olan hangi insan reddedebilir! 😝

    YanıtlaSil
  38. Özge E.10/7/22

    Her gün kullandığımız şeylerin bilmediğimiz özellikleri, ne için kullanacağınızı bilmediğiniz şeyler vb..diye videolar vardır internette. Gömleğin arkasındaki küçük bir şey asmalık gibi görünen parça mesela yada kot pantolonlardan cebin içindeki ekstra küçük cep gibi..aslında hepsi bir amaçla orada. O kullanımın hiç farkında olmadan geçiyor çoğu kez hayat. İnsanların farklılıklarınında bir amacı var. Ve bunu hiç öğrenmeden geçen hayatlar, tartışmalar, anlaşmazlıklar, üzüntüler…Kim kimdir programı bu farklılıkları anlatıyor insana. Bu farklılıkların ne olduğunu, neden böyle olduğunu, neler yapılması gerektiğini..

    YanıtlaSil
  39. Şebnem Hamidi10/7/22

    Güçlü ve etkili bir ilişki için , insanların farkını farketmek ve farkı kabul etmek gerek.
    İnsanı merak etmek ,insanı tanımak , insanı önemsemektir.

    YanıtlaSil
  40. Derya11/7/22

    Karşılaştığımız her insanın bizimle alakalı olduğunu bilmek insanın kendisiyle yüzleşmesini sağlıyor. Kim Kimdir eğitimi kendimizi ve iletişimde olduğumuz insanları tanımamızı sağlarken farklılıklarımızdan kaynaklanan sorunların çözümüne ışık tutar.

    YanıtlaSil
  41. Büşra Karataş12/7/22

    İnsan yanı başındaki insanı tanıdığını zannediyor. Tatil günü biri evde oturmak istiyor, biri dışarı çıkmak istiyor. Sonra tartışıyorlar. Bu iki isteğinden de fıtratla ilgili sebebi var. Keşke bilseler...

    YanıtlaSil
  42. Adsız13/7/22

    Kim Kimdir demek ben kimim demekle başlıyor. İnsan kendini tanıyıp kendisiyle yüzleştiğinde, avantajlarını ve dezavantajlarını anladığında, yaşantısına ve ilişkilerine dair her şey yeniden şekilleniyor. Tartışmalar ve öfkeler yerini, sakinlik ve tebessüme birakiyor. Hepimizin tam da ihtiyacı olan şeylere …

    YanıtlaSil
  43. Adsız18/7/22

    Kişileri, en önemlisi insanın kendisini tanıması çok önemli. Birbirimizi tanımadığımız farklılıkları kabul etmediğimiz için sorunlar yaşıyoruz. Herkesin alması gereken bir seminer ve öğrenmesi gereken bilgiler...
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  44. Adsız24/7/22

    Kim Kimdir aslında insanın dinledikten sonra meğer ne kadar çok yanılmışım dediği ve Gerçekte İnsanın davranışlarının nerelerden geldiğini gördüğüm bir Eğitim proğramı. Çok teşekkür ederiz Kaleminize sağlık..

    YanıtlaSil
  45. Farkı farkedip o yönde nasıl hareket edeceğini bilmek ve bunun sonuncundaki her iki taraf içinde faydaya şahit olmak ne güzel bi konfor teşekkür ediyorum çok güzel bi yazı olmuş

    YanıtlaSil
  46. Adsız27/7/22

    Kim kimdir 2-3 günlük eğitim diyorsun ama gerçekten stratejileri hayata geçirdiğin de insanlara olan bakış açın direk değişiyor ve insanın hayatı kolaylaşıyor

    YanıtlaSil
  47. Adsız30/8/22

    Egonun esaretinden nasıl kurtulabilirimin cevabıdır KİM KİMDİR..

    YanıtlaSil
  48. Düşünebilme kabiliyetine sahip tek canlı insan… Peki neden, bunu hiç düşündük mü?
    Her şey insanın saf akılla düşünmeye çalışmasına bağlı. İrdelemenin başladı yer. O zaman insanların neden farklı olduklarını da anlamaya ve dolayısıyla da kabul etmeye başlıyor insan. Neden herkes aynı yaratılmamış? Tüm bunların cevaplarını bulduğum bir eğitim oldu.

    YanıtlaSil
  49. Ayşe Temelci10/10/22

    Bir çok insan hayatında tekrarlanan problem yaşar, yada hep bu insanlar beni mi buluyor der. Oysa kişinin problem diye gördüğü tam da kendine şifa.

    Başta kendini sonra çevremdekileri tanıyabileceğimiz bir eğitim yediden yetmişe ihtiyaç olan 🎁

    YanıtlaSil
  50. Adsız1/12/22

    Hem faydalı hem eğlenceli bir program, devamını da tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  51. Faydayı güzel vermek, bir aktarımın kalitesini nasıl artırıyor, elinize sağlık 🌺

    YanıtlaSil
  52. Adsız10/6/24

    İnsan bildikçe kendini geliştirmeye adım atar

    YanıtlaSil