Çeviri

Sayfalar

Gol! Gol! Goool!

 

 Merhabalar,

İYİLER ile KÖTÜLER’in final karşılaşmasına hoş geldiniz!

Müthiş bir mücadele olacağını düşünüyoruz. Her iki takım da zorlu mücadelelerden sonra, buraya kadar geldi.

KÖTÜLER tam kadro maça çıkarken, İYİLER 9 kişi ile sahaya çıkıyor. İYİLER takımından birçok oyuncunun sakatlığı var. Geçmiş maçlarda çok darbe aldılar. Aslına bakarsanız İYİLER, pek de iyi görünmüyor.

Veeee eveeet, sahaya çıkıyorlar! KÖTÜLER takımı çok güçlü ve kendinden emin görünüyor. Tribün hınca hınç dolu… Tribün, diyebiliyorum, çünkü İYİLER takımının tribünü bomboş… Sanki tek destekçileri kendileri gibi… Ya da bu takıma ait ne varsa, hepsi sahada sanki… Sanki, seyirci değil de oyuncu olmayı tercih etmişler gibi…

Sahanın hakemi düdüğü çaldı!

O da ne; KÖTÜLER adeta kükrüyor. Korner ve top KÖTÜLER’ de.  Köşe vuruşu yapıldı. Top çok tehlikeli bir yerde… Ve GOLL! Kötüler 1 İYİLER 0. İkinci dakikada gelen gol… KÖTÜLER’ in tribününde öyle bir coşku var ki ağızlarından köpükler fışkırıyor. Gözler yerinden fırlamış… O kadar keyifliler ki sahaya bir şeyler fırlatıyorlar. Gerçekten ilginç bir kutlama…

Kötülerin forvet oyuncusunu biliyorsunuz; buraya, yani kötülüğe yıllarını vermiş bir oyuncu. Bütün amacı bu… Dolayısı ile çok hırslı ve bu da onu kendi hedefinde başarıya götürüyor. İYİLER ile olan her maçta, gollerinden sonraki sevinç gösterisi çok dikkat çekiyor. Kibir, aşağılama, alay içeren bu sevinme şekli, gerçekten çok can yakıcı. Ancak İYİLER takımı sanki hiç görmüyor gibi bu sevinci… “Umurumda değilsin, ben oyunumu oynar giderim” diyor adeta.

Eyvah! İYİLER’ in 7 numaralı oyuncusu yerde…. Onun yere düşmesi çok tehlikeli. Hangi maçta onu düşmüş görsek, kalkınca başka bir şeye dönüşüyor sanki. Yine aynısı oluyor. Yıktık, bir oyuncu daha çıkar, diye bakan KÖTÜLER, şuanda kaleyi 7 numaraya karşı savunmaya çalışıyor. Evet, sanki İYİLER’ den bir gol gelecek! Ama… Neler oluyor? Böyle bir faul olamaz… 7 numara adeta havada uçtu bu çelme ile… Ama…. Hakem penaltı verecektir. Ama o da ne? Hakem devam ediyor. Kırmızı kart? Sarı kart ? Hiçbiri yok… Penaltılık bir pozisyonda, maalesef serbest vuruş hakkı bile vermedi yeşil sahanın hakemi…. 7 numaranın burnu fena sürtüldü. Muhtemelen çok sızlamıştır. Takım arkadaşları başına toplandı. Daha neler! KÖTÜLER boş kaleye gol attı ve çılgınlar gibi seviniyorlar. 2-0  ve 3-0…4…5….6-0

İşte geliyor! İşte yine bir mucize gerçekleşiyor; 7 numara kalktı ve rakip kaleye doğru hızla ilerliyor. Topun ne zaman ona geçtiğini göremedik, anlamadık. Sert bir vuruş ve top ağlarda… 6ya 1 oldu…. İYİLER, biz buradayız, varız dedi sanki. Oyun devam ediyor…

KÖTÜLER’ in 6 numarası İYİLER takımının 1 numaralı oyuncusuna yumruk attı. 1 numara gerçekten çok ilginç bir tepki verdi: hiçbir şey yapmadı; oynamaya devam ediyor. Hakeme bile bakmadı. Sanki hakemin adaletsizliğinden emin, kendi başının çaresine bakmaya çalışıyor. Hem masum hem madur İYİLER ama KÖTÜLER tribününden çirkin sözler yükseliyor.

4 numara bu sezon KÖTÜLER’ den transfer oldu. Dolayısı ile KÖTÜLER taraftarının hakaretlerine maruz kalıyor. Bu transfer, onları çok sinirlendirdi.

İYİLER’ in kaptanı  ise  geçtiğimiz günlerde TAİF caddesinde taşlı saldırıya uğramıştı. Gerçekten müthiş bir psikolojik baskı var İYİLER takımı üzerinde. Ama bu kadar sessizlik çok şaşırtıcı… Öyle tahmin ediyoruz ki bu sessizlik KÖTÜLER’ i daha çok sinirlendiriyor. Agresif oynamalarının sebebi bu; güçlü bir takım olmalarından değil.

Seksen beşinci dakika ve durum 10’a 1. İYİLER’ in hiç şansı yok, diyebiliriz. KÖTÜLER artık rahat oynuyor. Son dakikalar. Maçı aldıklarından çok eminler.

O da ne? Garip bir şeyler oluyor. Yer sarsılıyor… Tribün beşik gibi sallanıyor. Coşkulu bağrışmalar yerini korkulu çığlıklara bıraktı. KÖTÜLER takımı sahadan ayrılmak istiyor.  İYİLER, hala oynamaya çalışıyor ama topu sürmek çok zorlaştı. KÖTÜLER’ in kalecisi sahayı terk etti. Çok garip gerçekten… İnanılır gibi değil. Tuhaf şeyler oluyor. Sarsıntı artıyor. Tribündekiler yer değiştirmek istiyor ama bütün geçişler kapandı; mümkün değil, diyorlar.

Her yer toz duman… Bu ne? Ne oluyor? Tarihte ilk kez böyle bir şey yaşanıyor. Kaçanlar, kalanlar… Göz gözü görmüyor…. Şimdi ne olacak? Bu maçı kim aldı?

Ve federasyon açıkladı:

Bu maçı, 11' e 0 İYİLER kazandı.

Meğer söylenilenler doğruymuş; HAK hakimmiş. KÖTÜLER kazanıyor gibi görünür ama sonunda mutlaka İYİLER kazanırmış!


                                                                                                    ===

 

Deneyimsel Tasarım Öğretisi geçmiş deneyimlerle yarını şekillendiren bir gerçeklik ilmidir. Bireylerin problemlerini çözmeleri ve hedeflerine ulaşabilmeleri için ihtiyaç duydukları yöntemleri öğretir.

 

Kim Kimdirİlişkide UstalıkBaşarı Psikolojisi programlarıyla mutlu ve başarılı olmak isteyen insanlara stratejiler sunar.

 

===

 

“Milyarlarca insan içinde, “bir” kişinin ne önemi olabilir ki?

 

Bunun cevabını o “bir” kişiye sorun!”

 

Yahya Hamurcu


You May Also Like

22 comments

  1. Sümeyrak12/11/22

    Şimdi insan bi durp düşünmeli. "Ben hangi taraftayım? Şu anda kaybediyor gibi görünen ama toplamda kazanacak beyazın mı anda kazanıyor gibi görünen ama toplamda kaybedecek olan siyahın mı?

    YanıtlaSil
  2. Değişik, anlamlı bir metafor olmuş ellerinize sağlık 🌹
    ..Meğer söylenilenler doğruymuş; HAK hak hakimmiş.. KÖTÜLER kazanıyor gibi görünür ama sonunda mutlaka İYİLER kazanırmış..
    İyiler zumresiumresin hnden olabilmek duası ile ✨



    YanıtlaSil
  3. Belgin12/11/22

    Gerçekten işte hayatta bu sahada olanlar gibi. Eskiden de böyleydi, şimdi de böyle, gelecekte de sonuç hiç değişmeyecek. Hak gelince batıl yok olup gitmeye mahkûmdur.

    YanıtlaSil
  4. Adsız12/11/22

    Ellerinize kaleminize sağlık olsun. yaşasın iyilik ve iyi insanlar

    YanıtlaSil
  5. Güzel yazı için teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Adsız13/11/22

    Meğer söylenenler doğruymuş dememek için iyiler takım kaptanının peşinde çabalamaya devam….

    YanıtlaSil
  7. Film izlerken kendimizi hep "iyi" karakterin yerine koyuyor oluşumuz gibi, bu yazıyı okurken de muhtemelen herkes kendisini "iyiler" takımında hayal etti...
    Sonunda kimin kazanacağı bilgisinden emin olanlar, elbette ki iyiler takımında olmayı isterler.
    Gel gelelim kaçımız bunun bedeline sahiden razı??
    Kötülüğün bu kadar normalleştiği bir dönemde; bedeline razı gelen ve dünyanın süsüne kapılmayanlardan olabilmek duasıyla 🤲🏻♻️

    YanıtlaSil
  8. Adsız13/11/22

    Çok keyfli bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık… Kazanıyorum zannederken kaybetmek çok acı… Gerçek kazancı görebilmek, yaşayabilmek ne kadar kıymetli… Sonunda yüzünü güldürecek olan golleri atabilmek yada atmaya çalışmak…

    YanıtlaSil
  9. Hak, gerçek sonunda hep üstün, iyilere düsen ise son nefesine kadar oyunu terk etmeden mücadelesini vermek. Ne kadar güzel anlatmişsiniz. Emeginize saģlik 🍃

    YanıtlaSil
  10. Maçı başka bir şekilde yorumlasalar ancak bu kadar iyi bir yorum olurdu. Kaleminize sağlık. Çok darbe yedik ama sonunda da işler değişti çok şükür 🤍😍

    YanıtlaSil
  11. Öznur13/11/22

    Futbolu sevmeyen biri olmama rağmen maç izler gibi heyacanla okudum...
    Galip kim?
    Mücadelemiz ne için?
    Mücadelemiz nereye kadar?
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  12. Yazıyı okuyunca kendimi sorguladım, gerçekten iyiler takımında olabilecek kadar sabır ve sebat sahibi miyim diye, çok korkunç ama kötüler takımı büyük bir güruh, çünkü çok kolay. Bu güzel yazı için teşekkür ediyoruz, yine bizi düşünmeye sevk ettiğiniz için, çok kıymetli..

    YanıtlaSil
  13. Betul Kırmacı13/11/22

    İyiyi öğrenebilmek, iyi olabilmek, iyi kalabilmek, iyilerle beraber olabilmek çok zor..Bu yüzden çok kıymetli..Gerçeklik çok güzel detaylandırılmış, kaleminize sağlık:)

    YanıtlaSil
  14. Adsız13/11/22

    Çok eğlenceli basit samimi bir yazı 📝 olmuş. Çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız24/11/22

      Hakkaten basite çıkmanın zor olduğu bu dünya için fazla fazla anlaşılır ve bu zamanın insanının anlaması için en sadelikle binbir yasanın sığdığı bir yazı, emeğinize sağlık🍃

      Sil
  15. Filiz A13/11/22

    Gerçek gerçekleşecek ❤️

    YanıtlaSil
  16. Adsız13/11/22

    “İYİLER’ in kaptanı ise geçtiğimiz günlerde TAİF caddesinde taşlı saldırıya uğramıştı.“ tebessümle okudum 🙂

    YanıtlaSil
  17. Adsız14/11/22

    Standart şartlarda iyi olmak kolay, baskıya rağmen iyi kalabilmek asıl mesele bu…

    YanıtlaSil
  18. Adsız15/11/22

    Neden her yerde kötülük kazanıyor? Kötülük tarafında olanlar haklı mı ki? Diye ne çok düşünmüşüzdür. Meğer görünenler göründüğü gibi değilmiş. Kötüler birbirlerinden bağımsız tuzaklarını kurarken iyiler tuzakla değil de yaşadığı olaylara doğru tepki vermekle ilgileniyormuş. Biz de bunu zayıflık görüp neden hakkını aramıyorsun diye kızıyormuşuz. Hangi kötü hakkını isteyene hakkını vermiş? Acaba hak onu yiyenden istenmeyecek bir şey olabilir mi? Herkes bir tepki koyar seninkisi hangi tarafta?

    YanıtlaSil
  19. İnşallah sonunda hep iyiler kazanacak..

    YanıtlaSil
  20. Kiran kırana bir mücadele iyiler ve kötüler arasinda..sonuc hiç değişmedi...

    YanıtlaSil
  21. Hayel23/1/24

    Keşke ilk söylenenler ilk söylenildiğinde anlaşılsaydı

    YanıtlaSil