Hangi İş?


Seçenekler sunulur insana bu hayatta. Biri daha keyifli, diğeri toz toprak, dikenli… İnsan  o anki keyfi seçerek, seçim yaptığını zanneder. Hayır! İnsan, isteklerinin yönetimindedir. Dolayısı ile düşünememiştir. Düşünemeyen insan, seçim yapmış olmuyor ne yazık ki!

Tüm canlılardan ayrıştıran özellikken irade, insanın ayağına dolaşan engel oluverir birden.  Emek gerektiren işler,  çok ağır görünür göze. Kolayına kaçıverir nefs!

Hangi iş, sorsuna verilen yanıtlar “emeksiz olan” şıkkında yoğunlaşmıştır.  Emeksiz gelen, almaya gelmiştir oysa ki vermeye değil!

İnsanın alması, vermeye dayalı bir sistem içerisindedir. Hangi iş olursa olsun, kural net: vermeden almak, sana mahsus değil.

Hangi iş?

Tabii ki emeğini akıtacağın iş!



===

 

Deneyimsel Tasarım Öğretisi geçmiş deneyimlerle yarını şekillendiren bir gerçeklik ilmidir. Bireylerin problemlerini çözmeleri ve hedeflerine ulaşabilmeleri için ihtiyaç duydukları yöntemleri öğretir.

 

Kim Kimdirİlişkide Ustalık”Başarı Psikolojisi programlarıyla mutlu ve başarılı olmak isteyen insanlara stratejiler sunar.

 

===

 

“Milyarlarca insan içinde, “bir” kişinin ne önemi olabilir ki?

 

Bunun cevabını o “bir” kişiye sorun!”

 

Yahya Hamurcu

Yorumlar