Çeviri

Sayfalar

Kim Beğenecek?

 



Ya beni beğenmezlerse diye oldu tüm bunlar… Ya kabul etmezlerse… Ya beni aralarına almazlarsa… Ya küçük görürlerse… Ya yok sayarlarsa… Ya rezil olursam… Ne çok dert ettin beğenilmeyi… Beğenilmek iyi de seni beğenecek olan kim? Kimin için bu kadar çaba?

Annen mi?

O zaten seni beğeniyor. Seni her halinle, her daim beğenecek tek kişi o!

Baban mı?

Hoşuna gidecek şeyler yaparsan beğenir; “aynı ben, bu çocuk…” Kırk yılda bir hata yapsan, genetik yerinden oynar; “aynı annesi…”

Kim beğenecek seni?

Kardeşin mi?

O hep senden daha güzel, daha iyi olmaya çabaladı. Yani, adaletli algılayamayabilir.

ALLAH aşkına; bakkala giderken bu süs ne? Bakkal Mahmut mu beğenecek seni? Velev ki beğendi… Ne yapacaksın bu beğeni ile? Ne işine yarayacak mesela? Evlenecek misin Mahmut ile? Yok, diyorsun. E, zaten adam evli ki…

Çok hoşsun, diye baktıklarında canın sıkılıyor. Beni ne zannediyorlar, diyorsun. Ama süs dediğin görsel bir sebep. Sonuçta görülmüş olması normal değil mi?

Ben kendim için… diyorsun… Tamam da dünya tek kişilik bir sahne değil. Tek başına kaldığı yerlerde insan, pek de beğenilesi şeyler yapmıyor.

Kim beğenecek seni?

Bu soruya doğru cevap veremediği sürece insanın, canı yanmaya devam edecek. Çünkü gerçekten uzak her beğeni, beğenilenin yanılgısıdır. Ve her yanılgı, daha büyük bir probleme gebedir.

Düşün, kim beğensin seni?




===

 

Deneyimsel Tasarım Öğretisi geçmiş deneyimlerle yarını şekillendiren bir gerçeklik ilmidir. Bireylerin problemlerini çözmeleri ve hedeflerine ulaşabilmeleri için ihtiyaç duydukları yöntemleri öğretir.

 

Kim Kimdirİlişkide Ustalık”Başarı Psikolojisi programlarıyla mutlu ve başarılı olmak isteyen insanlara stratejiler sunar.

 

===

 

“Milyarlarca insan içinde, “bir” kişinin ne önemi olabilir ki?

 

Bunun cevabını o “bir” kişiye sorun!”

 

Yahya Hamurcu

You May Also Like

2 comments

  1. Rabia Bahşi4/1/23

    Insanın beğenisini gerçek yere oturtması nasip olsun. Beğeni doğru yere olunca algıda doğru olmaya başlar. Elinize saglik🌱

    YanıtlaSil