Çeviri

Sayfalar

Flaş Haber: Sona Yaklaştık!



Sayın seyirciler,

Seyircisi olduğunuz hayatın, başrol oyuncusu olduğunuz gerçeğini açıklayan bültenimize hoş geldiniz.

Lütfen alıcılarınızın ayarları ile oynamayınız. Panik olmayınız! Şimdi rahatça koltuğunuza oturup, arkanıza yaslanınız. Ha, doğru zaten hep oradaydınız. Peki, koltuğunuzu biraz bu tarafa çevirir misiniz? TV karşısından minik bir açı, bu tarafa doğru… Hay ALLAH! Koltuk hareket etmiyor. Tabii yıllardır aynı yerde… Çakılmış koltuk… Sizi yoracağız ama biraz başınızı çeviriniz o halde… O da tutulmuş! Sizin kafa için yapacak pek bir şey kalmadı; üzgünüz. İllüzyonunuz az olsun!

Genç ve güzel kardeşim! Botoks için biraz erken değil mi? Pardon! Sana sesleniyorum (Hiç tepki yok). Aa, bayıldı. Botoks değilmiş meğer, çocuk hakikaten donmuş. Annesi de bize kızıyor; böyle haber mi olur, çocuğum sizin yüzünüzden ne hale geldi, diye.

Teyzeciğim, gerçekten çok özür dileriz. Sizi de rahatsız ettik. Tam Şukufe hanımlara kahveye geçecektiniz, iş çıkardık başınıza. Biz de emir kuluyuz napalım. Bizim patron biraz gerçekçi. Bir şey konuşacaksanız, gerçek olsun, yoksa kapatalım gitsin bu kanalı diyor.

Tabii şunu diyen oldu; patron, gerçek her zaman her yerde söylenmez ama… Cevap çok netti: Ben ne zaman nerede öleceğimi bilmiyorum!

İnandığını konuşmayana iş yoktur bizim kanalda. Doğrusu çok haklıydı patron… Her an,  diye bir bilgi olunca… O haberin yayın saatini belirlemek ile ilgili biraz sıkıntı oluyor tabii. Yani, andan daha kısa bir zaman bilmiyoruz. Doğrusu, bu haberi geciktirdiğimiz için endişeliydik biraz; aktüel değil, reyting yapmaz demiştik. Ama anlaşılan o ki o sayfalar hiç okunmamış daha önce…

Şakir amca, size de selam! Bizi seyrediyorsunuz, ne güzel. Tam kanalı değiştirmek üzereyken yakaladık sanırım sizi. Sıkıcı olabiliyor bazı haberler. Bizim bülteni çoğunlukla da öyle buluyorlar. Haklısınız, karpuzdan dansöz çıkaran haberciler bizde de geçici bilinç kaybına sebebiyet veriyor. Yok yok; bizimki hayranlık değil de pek… Nasıl desem “yuh artık yaa” boyutu… Sizin oğlan biraz kızdı herhalde bize; kapıyı fena çarptı. Tabii çocuk da haklı, ölüm can sıkıcı şuan onun için. Bir maç daha vardı. Siz de söz verdiğiniz telefonu hala almadınız çocuğa(!)… “Lan önümüzdeki yaz ilk kez arkadaşlarla Antalya’ya gidecektik” kafası için, ağır bir haber oldu.

Sayın seyirciler, az önce gelen bilgiye göre, haberi duyup işini bırakanlar olmuş. Eşini boşamaya gidenler… Bankadaki tüm parasını çekip, isteyip de alamadıklarını alanlar… Eğlence mekanları bu saatte tıklım tıklım olmuş. “Amaan, ölümlü dünya” kafası… Hani var ya “abi nasıl olsa ölmeyecek miyiz” diyenler… İşte onlar, haklı çıkmanın sarhoşluğuyla, kutlamaya gitmişler.

Lütfen sakin olunuz! Alıcınızın ayarlarıyla oynayınız! Şu çekim yasası deyip durduğunuz şey keşke gerçek olsaydı; biraz idrak çekerdik... İdrak yolları enfeksiyonu diye bir şey duymuştum(!..) Keşke o da gerçek olsaydı. İlacı bulunurdu belki…


Sayın seyirciler, haberin başlığını verdik sadece. Ancak büyük bir kargaşa yaşanıyor. Arka arkaya mesajlar düşüyor hattımıza. Gitmek istemiyorum, diyenler var. Ben bin dönüm arsanın tapusunu aldım, yazmış bir izleyicimiz. Vah, travması büyük olacak zannediyorum. Evet, bir mesaj daha okuyalım: “Lan, biiiiippp, sen, biiiipppp, akılsız, deli, biiiiippp, sahtekar, biiiiip, kim lan sizin patronunuz, biiiippp, hangi derneğe üyesiniz, biiipppp, kimi kandırıyorsunuz, biiiipppp…” Hanzollah Bey, size de merhaba. Biraz incinmişsiniz anlaşılan… Ispanak suyu iyi geliyor.

Biz, seyircisi olduğunuz hayatın oyuncusu olduğunuzu hatırlatacaktık. Ama oraya geçemedik bile. Süremiz daralıyor. Yani, daha önce defalarca yazılmış bir haberin, bu kadar ses getireceğini düşünmemiştik. Gerçeğin gücünü biliyorduk ama böylesi bir etki, beklemiyorduk.

Haberi duyan bazı kişiler, dağlara doğru çekilmeye başlamış. Doğrusu bunu pek anlayamadım. “Geliyor gelmekte olan” şarkısı eşliğinde dağlara kaçmak da neyin nesi… Geleceği net olanı, gelinenden, hangi gidiş koruyabilir ki…

Sayın seyirciler, bir günün daha sonuna geldiniz.  Biz en iyisi size bilinç açıklığı dileyelim; en güzel günler en güzel geceler yerine.. Hem öyle olunca, geceler, gündüzler zaten güzel olacaktır.

Günün sonunda, bir sonraki günün hayrı için, lütfen biraz düşünelim: Bugün neden ve nasıl uyandım? Bugün ne yaptım; hangi amaç uğruna koştum tüm gün? Telaşım nedendi? İşe geç kalsam ne olurdu mesela? Yanlış dosyayı imzalatsam müşteriye?.. Çocuğum zayıf alsa?.. Eşim kapris yapsa?..

Hayata geç kalmaktan korkuyor insan, telaş ediyor yaşarken. Korkma, yaşamak senin kontrolünde değil. Sen, doğru yaşamanın sebeplerini dert edin kendine. Yaşamayı dert etme. Ölümü de çok dert etme. O gelir sana merak etme. Kaçarken attığın her adım, kaçtığına götürür seni.

İyi seyirler, demeye dilim varmıyor. Ekrana bakmaktan gözlerin bozuldu. Sadece seyrediyorsun. Evde, işte, arabada, yolda… Sadece seyrediyorsun. Sonra seyrettiklerini yorumluyorsun ve bunu yaşamak zannediyorsun. Hayranı olduğun binlerce oyuncu var. Dünya sahnesinin binlerce oyuncusuna bakıyorsun dikkatle. Ve bunların çoğunun, senin senaryonla hiç ilgisi yok. Kendi oyununa küsmüşsün çocuk gibi; bana ne, oynamayacağım, diyorsun. Ama senin sahnende ışıklar çoktan açıldı. Oyuncular sahnede, bu son perde ve çok az vakit kaldı. Sen ise hala başrol oyuncusu olduğundan habersiz, başka sahnelerin yönetmeni olmayı hayal ediyorsun .

Perde ne zaman kapanacak, diyorsun. Pek yakında!


===

 

Deneyimsel Tasarım Öğretisi geçmiş deneyimlerle yarını şekillendiren bir gerçeklik ilmidir. Bireylerin problemlerini çözmeleri ve hedeflerine ulaşabilmeleri için ihtiyaç duydukları yöntemleri öğretir.

 

“Kim Kimdir”“İlişkide Ustalık”“Başarı Psikolojisi” programlarıyla mutlu ve başarılı olmak isteyen insanlara stratejiler sunar.

 

===

 

“Milyarlarca insan içinde, “bir” kişinin ne önemi olabilir ki?

 

Bunun cevabını o “bir” kişiye sorun!”

 

Yahya Hamurcu

You May Also Like

58 comments

  1. Adsız11/10/22

    Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Adsız11/10/22

    Çok iyi bir bakış açısı!

    YanıtlaSil
  3. Gerçek kabulü zor anlasilmasi kolaydır🌸

    YanıtlaSil
  4. Adsız11/10/22

    Çok çarpıcı bir yazı olmuş o kadar gerçek ki insan donup kalıyor . Düşündüren bir yazı olmuş Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Adsız11/10/22

    Yaşantilarimizdaki sahteligi, illüzyonu ne güzel anlatmişsiniz ,elinize sağlik...

    YanıtlaSil
  6. Aydın Filiz11/10/22

    Aa ne kadarda bizi anlatıyor 😎
    Kendimizin, özümüzün farkına varmak..
    Hakketten insanoğlu niye var?Düşündük mü 🤔
    Gerçek, gerçekleşecek..

    Ba-yıl-dım 👏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız12/10/22

      Cok guzel daraltmadan, tikamadan, farkli bakis acilari ile en onemlisi de hafiten gulumseterek ve ayni anda dusuncelere daldirarak anlatmis. Devaminda soylemek istedigi cok seyler var aslinda belli. Bu yazi girisin girisi olmus

      Sil
  7. Adsız11/10/22

    Doğru yaşananın sebeplerini dert edin. Yaşamayı dert etme…

    YanıtlaSil
  8. Aboovvv diyorum..cok net olmuş

    YanıtlaSil
  9. Sümeyrak11/10/22

    Hakikaten neden geldik bu dünyaya? Yaşantımızla dünyada olma amacımız birbiriyle uyuşuyor mu? Sahtelikler içinde kocaman bir ilizyonda yuvarlanıp gidiyoruz hepimiz. Çok güzel bir yazı olmuş. Emeğimize sağlık🌾

    YanıtlaSil
  10. Adsız11/10/22

    Gerçekten etkileyici 🤩 seyirci olmak kolay geliyor, oyuncu olmak zor! Gerçek şu ki hep oyuncuyuz seyretsende oynasan da dursan da koşsan da… biz kafamızı kuma gömmüşüz görmüyorsam bana uğramaz misali… gerçek pek yakında… aç gözünü korkma, alışacaksın seveceksin… sahte kimseyi mutlu etmez aslında.

    YanıtlaSil
  11. Adsız11/10/22

    Müthis bir yazı.gerçek cok yalın ve akıcı olarak anlatılmış

    YanıtlaSil
  12. Günün sonunda, bir sonraki günün hayrı için, lütfen biraz düşünelim: Bugün neden ve nasıl uyandım? Bugün ne yaptım; hangi amaç uğruna koştum tüm gün? Telaşım nedendi?..
    Hergün düşünüp tazelemek, insana geleceğine çok iyi gelir👍🏻

    YanıtlaSil
  13. Adsız11/10/22

    Elinize sağlık gerçeği ne kadar eğlenceli anlatmışsınız

    YanıtlaSil
  14. Adsız11/10/22

    Günümüzün illüzyonları için farkındalık uyandıran çok vurgulayıcı bir yazı olmuş. Ve çok keyfli anlatılmış. Teşekkürler…

    YanıtlaSil
  15. Adsız11/10/22

    Merhaba, ilk defa bir yazıya (yorum) yazıyorum. Ve hala gülüyorum :))))

    YanıtlaSil
  16. Adsız11/10/22

    Merhaba, ilk defa bir yazıya (yorum) yazıyorum. Ve hala gülüyorum :))))

    YanıtlaSil
  17. Adsız11/10/22

    Merhaba, ilk defa bir yazıya (yorum) yazıyorum. Ve hala gülüyorum :))))

    YanıtlaSil
  18. Adsız11/10/22

    Çok iyi bir yazı, elinize sağlık :) Daha nasıl anlatılsın Uyan artık! mesajı 🎊

    YanıtlaSil
  19. Zaman azalıyor......

    YanıtlaSil
  20. Adsız11/10/22

    Harika bir yazı… gerçek nasıl daha güzel anlatılır bilemedim… emeklerinize sağlık. Mesajlar çok gerçekçi ve çok yumuşak anlatılmış 🤍 Allah razı olsun sizlerden 🌿

    YanıtlaSil
  21. Adsız11/10/22

    Emeklerinize sağlık 🌼

    YanıtlaSil
  22. Adsız11/10/22

    Geleceği net olanı, gelinenden, hangi gidiş koruyabilir ki? Enfes….

    YanıtlaSil
  23. Adsız11/10/22

    Kaleminize sağlık 🫠

    YanıtlaSil
  24. Adsız11/10/22

    İlk defa bir yazıya (yorum) yazıyorum. Hala gülüyorum :))))) Güldürenleriniz bol olsun.
    N. Fazıl Kısakürek'in şiirinde dediği gibi "Hiç Güzel Olmasaydı Ölür müydü Peygamber?" insan güzel yaşarsa, iyi insan olursa, güzel ölür.

    YanıtlaSil
  25. Adsız12/10/22

    "Acı ama gerçek" dediğimiz bir gerçekliği keyifle okuyacak şekilde bizlere sunanların ALLAH bedellerini kabul etsin.🌿
    "Perde ne zaman kapanacak?" Diyorsun...
    Pek yakında...
    İnşaALLAH geç olmadan seyirci olduğumuz sahnelerin oyuncusu olacak bedelleri ödeyebilenlerden oluruz...

    YanıtlaSil
  26. Ayşe Temelci12/10/22

    Tüm yaşamımız tebessüm ettirirken olanı göz önüne seren bir makale. İnsanın başkasının sahnesinde ne kadar aktifleştiğini hatırlatan..🎁

    Kaleminize kuvvet olsun inşaAllah 🫧

    YanıtlaSil
  27. Kaçmak istenilen gerçekler çok güzel yansıtılmış. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  28. Sevtap B.12/10/22

    Çok güzel bir farkındalık oluşturmuşsunuz. Gerçekler işte böyle insanın yüzüne çarpar.😍 Kaleminize sağlık. Okumak çok keyifliydi👏

    YanıtlaSil
  29. Serhat12/10/22

    Alkış alkış alkış diyorum
    Kaleminize yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil
  30. Ağlar mısın Güler misin?…
    Acı ama gerçek muazzam güzel bir yazı olmuş. Maşallah ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  31. Ayşenur12/10/22

    “Sadece seyrediyorsun. Sonra seyrettiklerini yorumluyorsun ve bunu yaşamak zannediyorsun.” Ne kadar da doğru. Her konuda bir fikrimiz var ama hiçbir konuda yeterli bilgimiz yok ve başkalarının hayatlarıyla ilgilenmekten kendi hayatımıza da dönüp bakamıyoruz…

    YanıtlaSil
  32. Adsız12/10/22

    Koltuk kalkmıyor... çok anlaşılır olmuştu . Gerçekten amaç ne???

    YanıtlaSil
  33. Adsız12/10/22

    Acı ama gerçek

    YanıtlaSil
  34. Adsız12/10/22

    Nasıl yağğni ölecek miyiz? Geçen gün kapıya 2 misyoner geldi ölmeyeceğiz diyorlar, kafaları nasıl güzel anlatamam...

    YanıtlaSil
  35. Adsız13/10/22

    Başkalarının sahnesinde başrol derdinde iken kendi filmini çekemeyenlere ne güzel bir reçete 👏👏👏

    YanıtlaSil
  36. Adsız16/10/22

    Çok güzel bir yazı… Kaçarken attığın her adım, kaçtığına götürür seni...
    çok net, çok gerçekçi… Algılayabilenlerden oluruz inşALLAH

    YanıtlaSil
  37. Adsız16/10/22

    HA-Rİ-KA 👏🏼

    YanıtlaSil
  38. Dilara19/10/22

    Çok çarpıcı bir yazı ancak bu kadar keyifli bir dille yazılabilirdi👏🏻

    YanıtlaSil
  39. Zeyneep19/10/22

    Hazollah Bey :))

    YanıtlaSil
  40. Zeynep Beyza19/10/22

    Bugün yoğun bakım bölümünde çalıştım. Varlıkları burada ama seyirci haldeler...
    Biz onlardan farklı mıyız?

    YanıtlaSil
  41. Adsız25/10/22

    Bir anda bulunduğum ortamdan aldı beni ve gerçekleri düşündürdü. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  42. Teşekkür ederim bu kadar tatlı anlatılır. Şunu mu demek istediniz "Geliyor gelmekte olan" :)

    YanıtlaSil
  43. Adsız26/10/22

    Sahne, alkışlar ve Son… İnşaAllah anlatımınız kadar neşeli bir senaryomuz vardır. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  44. Öznur12/11/22

    İdrak yolları enfeksiyonu :):) literatürlere girmeli, çok keyifli bir yazı ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  45. Adsız23/11/22

    Durup durup okunası, unuttukça hatırlanası yazı. Algınıza sağlık :)

    YanıtlaSil
  46. Adsız28/11/22

    Çok güzel yazı olmuş 👏🏻👏🏻

    YanıtlaSil
  47. Adsız29/11/22

    Hanzolah bey ))) uyan artık.Kaleminize kelamınıza sağlık

    YanıtlaSil
  48. Emine5/12/22

    Ne kadar da tanıdık haller ne kadar da biz 😊 fotoğrafın dışından bakınca halimiz aynen bu .kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  49. Adsız10/12/22

    Çok güzel ve anlamlı bir yazı :)

    YanıtlaSil
  50. Adsız12/12/22

    Hem güldüren hem düşündüren, biraz da sonlara doğru ağlatan :)

    YanıtlaSil
  51. Adsız28/12/22

    Çok güzel yazdı ya, arada girip okuyorum 🪅

    YanıtlaSil
  52. Adsız29/12/22

    Kendi hayatımızın başrolü olduğumuzu anlayabilecek bilinç diliyorum ...

    YanıtlaSil

  53. Biz ne yaptık ,hep başkalarının sahnelerinde rol aldık. halbuki kendi sahnemizin başrol oyuncusuyuz... Seyircisi olduğumuz bu hayatın başrol oyuncusu olduğumuzu anlamak dileği ve duasıyla.

    YanıtlaSil
  54. Çok üzücü değil mi:(

    YanıtlaSil
  55. Aylin25/1/23

    Çok keyifle okudum :) idrak edebilenlere…

    YanıtlaSil